Hat inspiráló család, akik kontinenseken bicikliztek át gyerekekkel
2020. szeptember 30. írta: Teker a Csalad

Hat inspiráló család, akik kontinenseken bicikliztek át gyerekekkel

Van, aki csak bringázott egy jót a Duna mentén, mások komoly küldetéssel vágtak bele, de olyan is akad, aki mindenestül bringás nomáddá változott. Közös bennük, hogy gyerekekkel tekerték le kilométerek ezreit, és szívesen osztják meg kalandjaikat.

img_20200823_105428_kiv.jpg

Amikor magunk elé képzelünk egy kerékpáron világ körüli útra induló valakit, először keménykötésű lányok vagy szakállas srácok jutnak eszünkbe, amint jól megpakolt felspécizett túrabringájukon éppen egy festői szerpentinre kapaszkodnak fel, vagy színpompás sziklákkal szegett sivatagon vágnak keresztül. Pedig jócskán vannak olyanok, akik nem magányosan (vagy párosban) vágnak bele egy ilyen kalandba, hanem viszik magukkal a gyerekeiket is, sőt, olyan is, aki, akiknél az úton bővül a család.

1. Jens Hansen és Line Wagener

A dán páros kicsit kakukktojások, hiszen nem tekerték körbe a világot, 6 és 8 éves gyerekeikkel, Gustavval és Almával, de mégis érdemes megemlíteni őket, hiszen Budapestig jöttek a svájci Bázelből, még 2015-ben. Összesen 1430 kilométert tekertek két hónap - egészen pontosan 64 nap alatt. Többnyire sátorban aludtak, és bár néha vonatra, kompra is felszálltak rövidebb távokra, zömében bicikliztek. Blogjuk neve 11hjul vagyis 11 kerék, mivel összesen ennyi kereke volt: a gyerekek saját biciklijeinek, anya kerékpárjának, és a mögé kötött kétkerekű utánfutónak, valamint apa spéci háromkerekű cargobringájának, amin, ha elfáradt, jutott hely a legkisebbnek is.

2. Andoni és Alice

A baszk-belga pár, akik Skóciában ismerkedtek meg, de Belgiumban éltek, és először gyerekek nélkül vágtak bele a föld körbebiciklizésébe. A három év, három hónap és három napig tartó út vége felé fogant meg első gyerekük, Maia. Pár év után úgy döntöttek, hogy neki is szeretnék megmutatni a világot biciklinyeregből, ezért aztán ismét útra keltek, második gyerekük, Unai pedig már ezen körüli úton született, Bolíviában. Összesen hét évig voltak úton és 75 ezer kilométert tekertek, miközben bejárták a világ jó 50 országát.

3. Pasche-család

A svájci Pasche-család több, mint 10 éve kezdett kerékpározni a világ körül, és azóta sem álltak le. Amikor elindultak, még csak ketten voltak, mostanra négyen lettek: két gyermekük, a most 7, illetve 3 éves Nayla és Fibie az úton született. Legutóbb a nyugat-kanadai Madge Lake-nél látták őket kempingezni és erről egy cikk is született. Xavier, az édesapa egy kanadai lapnak nyilatkozva azt mondta, napi 50-70 kilométert tekernek általában 4-5 óra alatt. Céljuk, hogy minél több kultúrát ismerjenek meg, megosszák tapasztalataikat, és inspiráljanak másokat. Az apa eredetileg építész volt, de az utazások során főleg fotózással foglalkozik. Felesége pedig író lett; közös könyvet is kiadtak. Eredetileg Új-Zélandra indultak kerékpárral még 2010 nyarán, de annyira megfogta őket a kerékpáros nomád élet, hogy nyeregben maradtak utána is, és most azt mondják, addig tekernek, amíg egyensúlyozni tudnak a biciklin. Kanada után idén télen várhatóan Dél-Európában kerekeznek majd.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Nomad family by bicycle (@nomadfamilybybicycle) által megosztott bejegyzés,

 

4. Seba, Alberta, Angela és Anna

Az olasz család 2016-tól idén nyárig Dél-Amerikában kerékpározott. Ők sem kizárólag csak saját örömükre. A céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet a kontinens organikus és fair trade mezőgazdasági termelőire, népszerűsítsék a felelős utazást és a fenntartható életmódokat, miközben lassan kerekeznek Dél-Amerika legdélebbi csücskéből észak felé, maguk oktatva lányaikat. A végső céljuk Kalifornia volt, de az utazást idén nyáron a koronavírus-járvány miatt félbe kellett szakítaniuk Guatemalában, ahonnan hazautaztak Olaszországba. Ott a karanténidőszak leteltével újra biciklire ültek, és ott folytatják kerékpáros kalandozásukat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Happy Family BIOcycling (@happyfamilybiocycling) által megosztott bejegyzés,

 

5. Apardam és Jayaram

Apardam és Jayaram pedig éppen Kaliforniából indultak délre idén tavasszal kerékpárral, hogy maguk is megnézzék, és októberben kétéves kislányuknak, Dharmának is megmutassák a világot . A szabadúszó fejlesztőként dolgozó Jayaram, és a biokémikus Apardam mostanra Mexikó déli részén pedáloznak, utánfutóban húzva Dharmát. Útjukról jó hangulatú fotókat osztanak Instagramjukon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

life.by.cycle (@life.by.cycle) által megosztott bejegyzés,

 

6. Hughes-család

A Tasmán-szigeten élő Hughes-család tavalyi vállalkozása is elismerésre méltó: 14 ezer kilométert tekertek 350 nap alatt keresztül-kasul Ausztrálián, két alig 4 és 5 éves kisgyerekkel két tandembringán. Szórakoztató, ügyesen szerkesztett videós naplójukat, pedig gyerekek és felnőttek, sőt egész iskolás osztályok követték figyelemmel. Nem véletlen, hiszen az egész egyfajta utazó földrajzóra volt, amin keresztül a földrésznyi ország tájait, kultúráját, nevezetességeit, az ott élőket, és persze a nomád bringás élet szépségét igyekeztek bemutatni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hughes family (@swagfamilyhughes) által megosztott bejegyzés,

 

Írta: Ballai Vince

A bejegyzés trackback címe:

https://tekeracsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr9216221182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása