Útvonal ajánló: A Börzsöny tövében, az Ipoly mentén Teker a Család
2020. november 12. írta: Teker a Csalad

Útvonal ajánló: A Börzsöny tövében, az Ipoly mentén Teker a Család

Ez a kb. 30 km hosszú kissé dimbes-dombos túra a Börzsöny és az Ipoly vidékét mutatja be kalandvágyó családoknak. Az utat erdők, mezők és kedves vidéki települések szegélyezik, de a Kemencei Erdei Múzeumvasúttal is találkozhatunk utunk folyamán.

_mg_5114.jpg

A körtúra a Börzsöny tövében fekvő Vámosmikoláról indul a régi Huszár-kastély elől. Az útvonal végig kisforgalmú útvonalakon és jó minőségű aszfalton halad. Ha a családnak van elég ideje, akkor érdemes megnézni a Kemencei Erdei Múzeumvasútat is. A kisvasút kipróbálása után múzeumlátogatásra és egy játszótér melletti pihenőre is lehetőség nyílik a helyszínen. Ezek mellett számos emlékmű, kisebb korabeli kastély és pihenő tarkítja az utat, de a települések boltjaiban és vendéglátóhelyein az élelmiszer és italkészletek feltöltésére is lesz lehetőség. 

A Börzsöny nyugati oldalának látképe végigkíséri az utat, míg a túra északi részein (Bernecebaráti és Tésa között), tiszta időben a Nagy-Fátra és az Alacsony-Tátra is látható. A táv jelentős részén fasor vagy erdő övezi az aszfalt utat, mely némi árnyékot biztosít a tekerőknek. A túra a kisebb gyermekeken kívül mindenkinek ajánlott.

A bejegyzés trackback címe:

https://tekeracsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr9416279620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása