SZÍNEZD Ki! Csepeli űrkalandok
2020. július 21. írta: Bringás Mesék

SZÍNEZD Ki! Csepeli űrkalandok

Nyári estéken az egyik legjobb dolog kifeküdni egy nagy mező közepére egy pokrocon és a csillagokat vizsgálni. Milyen csillagképeket ismertek? Van kedvenc csillagotok? Tudtátok, hogy a Nap is egy csillag? Itt az ideje, hogy most ti is megrajzoljátok saját csillagképeiteket! Töltsétek le Csatang és Piszke csepeli űrkalandjainak éjszakai égboltját és rajzoljátok be a hiányzó csillagokat és csillagképeket fantáziátok szerint! 

LETÖLTÉS

bringa_smese_k2_indexke_p2.jpg

Piszke figyelmét egy csillagvizsgáló kupola keltette fel. Néhány perc múlva már a kupola belsejében tanulmányozta a csillagképeket, és azon mélázott, hogy milyen izgalmas, hogy a csillagokat összekötő vonalak képeket és formákat adnak ki.
Csatang eközben már első űrrepülésére készült a rakéta belsejében.
  • Csatang a központnak, Csatang a központnak! Készen állunk a felszállásra! Ismétlem: készen állunk a felszállásra. A rakéta kilövése három másodperc múlva indul. Három, kettő, egy, és irány az űűűrrr! – kurjantotta el magát Csatang, majd leszánkázott a rakéta belsejéből kivezető csúszdán.

 Illusztráció: Dobos Emőke

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tekeracsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr7616038144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása