Gyerekbarát a BUBA?
2022. február 07. írta: Teker a Csalad

Gyerekbarát a BUBA?

A Budapest-Balaton (BUBA) kerékpáros útvonal első szakaszán, Törökbálintról Etyekre tekertünk a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) által szervezett study tour keretei között.

e1.jpg

Az esemény célja, a kerékpáros útvonal népszerűsítése. A MAKETUSZ elkötelezett abban, hogy a bringautakhoz csatlakozó kerékpárosbarát hálózatot alakítson ki, minél szélesebb körű szolgáltatói kört bevonva. A study tour résztvevőit Etyeken Zólyomi Tamás polgármester fogadta.

e2.jpg

Szerencsére egyre vonzóbb Magyarországon is a kerékpáros turizmus, egyre többen pattannak nyeregbe gyerekekkel is és fedezik fel országunk gyönyörű térségeit két keréken. Egyre több és több, biztonságos és családok számára is  vonzó kerékpáros útvonal közül választhatunk, azonban az útvonal nem elegendő. A kerékpáros turizmus alakulásában jelentős szerepe van a térségi szolgáltatóknak – vallja a Magyar Kerékárosok Turisztikai Szövetsége. A MAKETUSZ célja, hogy koordinálja az országos kerékpárosbarát szolgáltatói hálózat létrehozását. “A Kerékpárosbarát szolgáltatói hálózat egy országos lefedettségű rendszer, ami összeköti a kerékpárosokat azokkal a vendéglátóhelyekkel, szállásokkal és attrakciókkal, ahol örömmel és felkészülten fogadják a kerékpárral érkezőket” – mondta Gangel Marcell kerékpáros turisztikai szakértő.

e3.jpg

Etyekre érve a polgármester fogadta a bringásokat. “Mi Etyeken a szőlőre és borra épülő turizmusból élünk és nagyon vágyunk arra, hogy minél több vendég érkezzen hozzánk” – mondja Zólyomi Tamás, Etyek polgármestere. “Ráadásul a kerékpáros turisták nagyon jólfizető és számunkra nagyon kedves vendégek, úgyhogy bízunk benne, hogy minél többen meglátogatják településünket”- tette hozzá a polgármester, válaszolva arra, hogy mit vár a Budapest-Balaton kerékpárúttól Etyek. Mint elmondta, a településen nagyon régóta készülnek arra, hogy sok kerékpáros járjon feléjük, ezért bringabarát szolgáltatóik vannak már most is. A polgármester elmondta, hogy Etyek számos attrakcióval és természeti látnivalóval is várja az egész családot, így az etyeki szőlő- és borközpontok, az Újhegy, az Öreghegy, a Kecskegödör és a Körpincék, számos múzeum vagy a Korda Filmstúdió látogató központja.  A polgármester kiemelte még a Boti tavat és a Kápolnaparkot, mint kerékpáros turisztikai desztinációt.

e4.jpg

A study tour a VEKOP-4.1.1-15-2017-00005 Budapest-Balaton kerékpáros útvonal első szakaszának fejlesztése című projekthez kapcsolódva, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://tekeracsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr7516813048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása