Kivan mind a tíz kerekük
2020. augusztus 26. írta: Teker a Csalad

Kivan mind a tíz kerekük

A karintiai kempingünkben nagy feltűnést keltett az 5 fős Sgro család, ahogy a felmálházott bringáikkal megérkeztek egyik délután. Megörülve a váratlan lehetőségnek, rögtön egy miniinterjút is készítettem az anyukával, Camiliával. 

mini_familia_2.jpg

TekerACSalád: Honnan jöttök és hány évesek a gyerekek? 

Camilia Sgro: Az olaszországi Como-ban élünk, de most a Dolomitokból jöttünk a Dráva völgyén át, nagyjából egy hét alatt 160 kilométert, több pihenőnappal. A legkisebb 8 éves, a két nagyobb 10 és 11 évesek.

TACS: Hogyan készültetek fel a túrára? Elsősorban fizikai és mentális értelemben.

CS: Igazából nem kellett külön készülni rá. Mindegyikük sportol, 4-5 éves koruktól úsznak, atletizálnak. Az első csomagos túrán három éve voltunk velük a Duna-menti kerékpárúton, akkor még 5 éves volt csak Alessandro, és nehéz is volt neki, de végigjött, a saját biciklijén. Vittünk vontatórudat neki, de nem akarta használni. Akkor még csak napi 30-40 kilométereket tudtunk menni, most már az 50 is összejön. Tegnap volt 250 méter szintemelkedés is, ami eléggé kifárasztotta őket.  

TACS: Év közben is tesztek rövidebb túrákat? 

CS: Nem jellemző. Talán 2-3 alkalommal. De mindenki rengeteget sportol ettől függetlenül, mi egy sportos család vagyunk. Kerékpárral is közlekedünk a mindennapokban. 

TACS: Vadkempingezni is szoktatok? 

CS: Nem, nem szoktunk. Még nem (nevet)

TACS: És ki mennyi felszerelést szállít a biciklijén? 

CS: A legkisebb fiúnk, Alessandro még csak egy pici táskát. De a többiek mind viszik magukkal a hálózsákjukat, a matracukat és a ruháikat. Szóval eléggé fel vannak pakolva. 

TACS: És hogyan motiváljátok a gyerekeket? 

CS: Nem kell őket külön motiválni, szeretnek biciklizni. De mivel nagyon szeretik a vizes sportokat is, ezért próbáljuk úgy összeállítani a programot, hogy minél többször legyen lehetőségük erre is. Például olyan kempingeket keresünk, ahol van strand, lehet evezni, vagy SUP-ot bérelni. És akkor minden nap végére ott lebeg ez célként. 

TACS: Milyen további terveitek vannak?

CS: Egyelőre nem gondolkodtunk rajta. Viszont idefelé jövet találkoztunk egy másik túrázó családdal, és ők említették a London-Párizs útvonalat. Érdekesen hangzik, majd meglátjuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tekeracsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr3716175394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása