Útvonal ajánló: Nógrád várától a királyréti Hiúz Házig
2020. november 19. írta: Teker a Csalad

Útvonal ajánló: Nógrád várától a királyréti Hiúz Házig

Történelmi emlékek, kisvasút, működő vashámor és interaktív kiállítás vár ránk ezen a túrán, no meg hazánk egyik legszebb tájegysége, ha nem riadunk vissza egy kaptatástól.

_mg_5204.jpg

A túra során megtekinthetjük a nógrádi vár romjait, igazi forrásvízből kortyolgatunk és az egyik legszebb erdei kerékpárúton, csodás tájakon keresztül érkezünk meg Királyrétre. Itt számtalan program közül választhatunk. Barlangokat fedezhetünk fel, kipróbálhatjuk a kisvasutat és a hajtánypályát, mobilos applikáció segítségével barangolhatunk a tanösvényen vagy a Hiúz Ház interaktív kiállítását élvezhetjük. Az interaktivitás itt tényleg valós, hiszen például tapintás alapján kell rájönni, mit rejtenek a fiókok, de azt is kitalálhatjuk, mely állatok hangját halljuk a hangszórókból. A látogatóközpont névadójáról láthatunk izgalmas kameracsapdás felvételeket is. Királyréten számtalan vendéglő található, biztosan találunk ízlésünknek megfelelőt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tekeracsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr3316279536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása