Útvonal ajánló: Családi kerékpártúra Sió környékén
2020. november 23. írta: Teker a Csalad

Útvonal ajánló: Családi kerékpártúra Sió környékén

A túra a Balaton partjától távolabb eső részeket mutatja be. A látogatók láthatják Siófok központi nevezetességeit, 2 főbb játszóterét, a várost elhagyva a bringások megismerhetik a Sió-parti vizi élővilágot és a környék kisebb településeit, mielőtt visszatérnének a Balaton-parti kavalkádba.

photogrid_plus_1604939545411.jpg

A túra a siófoki vasútállomástól indul, ahonnan a Fő téren és a belvárosi nevezetességeken át, pl. a város jelképének számító 1912-ben épült víztorony mellett elhaladva érjük el a Sió-csatorna partját. A Sió-csatorna mentén haladó kerékpárút egy egészen más világot tár elénk a turistáktól nyüzsgő siófoki belvároshoz képest. A vizes élőhely mentén nagy eséllyel láthatunk különféle vadakat, főleg az ártéri vízimadarak kisebb-nagyobb csapatait nehéz elkerülni. Az útba eső kistelepüléseken a nyugodt vidéki élet nyomait figyelhetjük meg, de a vízkészleteinket is feltölthetjük a helyi boltokban, kocsmákban. Ságvártól a 83-as út mellett haladó kerékpárút visz vissza minket a nyüzsgő Balaton-parti fővárosba, ahol a Balaton-part, a Petőfi sétány, a Jókai parki játszóterek, illetve köztéri mosdó és ivókút is várja a kisebb és nagyobb kerékpárosokat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tekeracsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr8616279684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása