Útvonal ajánló: Deseda-tó karika
2020. június 24. írta: Teker a Csalad

Útvonal ajánló: Deseda-tó karika

30 kilométer hosszú, szintkülönbség nélküli családi bringa túra a Somogyban.

family-2742737_1920.jpg

A tavat körbe ölelő kerékpárút kiváló minőségű, és lépten-nyomon akad valami érdekesség, ami miatt érdemes megállni. Bringás pihenők, stégek, játszóterek, arborétum és látogatóközpont szolgálják a tó köré látogatók kényelmét.

A tengerbiológusnak készülő gyerekeknek ajánljuk a Fekete István Látogatóközpontot, ahol a tó és környezetének élővilágát lehet megismerni, de a többieknek is érdemes belesniük, mert a látogatóközpont hatalmas akvárium, szemkápráztató látvány. A központ kertjében lehetőség van megfigyelni közelebbről a tó állatvilágát a madárlesből, a szitakötőházban, és a béka- és teknőslesből.

A bringa túrázás élményét családi csónakázással lehet fokozni, hogy a túra végeztével, a jól megérdemelt fagylalt mellett el lehessen kezdeni tervezgetni egy hosszabb zselici túrát.

Fotó: Pixabay
A kép illusztráció!

A bejegyzés trackback címe:

https://tekeracsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr10015913272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása