Útvonal ajánló: Velencei-tó kör
2020. június 24. írta: Teker a Csalad

Útvonal ajánló: Velencei-tó kör

Kedvenc családi kerékpár túráink egyike a Velencei-tó kör. Előnyei, hogy vonattal is könnyen megközelíthető és jól kiépített bringaúton fut. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas túra lehet a strandokkal és fagyizókkal tűzdelt tó kör.

bike-775799_1920.jpg

A kerékpárút gyönyörű tájban fekszik, és betekintést nyerhetünk róla a tó változatos élő világába. Akinek nincs akkora szerencséje, mint nekünk, hogy a kerékpárút mellett bandukoló teknősbékára akadjon, az se csüggedjen, mert a dinnyési Madárdal tanösvényen garantáltan megismerhetjük a tó gazdag madár és vízi élőlény világát.

Ha a Velencei-tó körül teker az ember a pákozdi arborétumot sem érdemes kihagyni és a dinnyési kilátóból is érdemes vetni egy pihentető pillantást a tó vizén csillámló napsugarakra.

A kör vége felé lassan fáradó gyerekeket egy Velencei lángos ígéretével érdemes motiválni és a Gajdos Lángos füstöltsajtos-tejfölös lángosa után, már csak azt fogják kérdezni, hogy melyik tavat kerüljük meg legközelebb?

Fotó: Pixabay
A kép illusztráció!

A bejegyzés trackback címe:

https://tekeracsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr115913206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása