Milyen a jó kerékpár-utánfutó gyerekszállításhoz?
2020. szeptember 02. írta: Teker a Csalad

Milyen a jó kerékpár-utánfutó gyerekszállításhoz?

a még túl kicsi, vagy már túl fáradt, akkor saját bicikli helyett a szülő kétkerekűje viheti a gyereket a túrán. A biciklihez csatlakoztatható hordozóeszközök választéka ma óriási.

4-promenade-2488390_1920.jpg

Ha nagyon kicsi gyerekkel szeretnénk bringázni egyszerű a döntés: ilyenkor csak az utánfutók jöhetnek szóba. Ezekből olyan változatok is vannak, melyekbe gyakorlatilag bölcső is szerelhető, így még az ülni sem tudó csemetéket is magunkkal vihetjük (kérdés, hogy akarjuk-e). Ezen univerzális szállítók közé tartozik például a Thule Coaster XT, mely 130 000 forint körüli árával éppen nem mondható olcsónak, de ezt a fájdalmat némileg csökkentheti, hogy nemcsak utánfutót, de egy futásnál is használható, bár meglehetősen széles babakocsit is vásárolunk vele.

View this post on Instagram

A post shared by Matteo Saderis (@matteosaderis) on

A Coaster XT a külön beépítető „függőággyal” tulajdonképpen csecsemőkortól használható, és körülbelül olyan 4 éves korig ajánlott. Egyszerre két gyerek is elfér benne, de maximális terhelhetősége 45 kg, amit könnyen kiad két gyerek súlya.

A Coaster XT-re, de igazából minden ilyen utánfutóra igaz, hogy ez igényli a szülőtől a legnagyobb odafigyelést biciklizés során: nemcsak nehezebb lesz felfelé tekerni, de minden kanyarban tekintettel kell lenni az utánfutóra, ami ráadásul jóval szélesebb is az egynyomtávos biciklin megszokottnál. Ez az extra szélesség a tapasztalatlan túrázóknak sok kényelmetlenséget okozhat: könnyű fennakadni a járdaszegélyre, a hazánkban sok helyen kedvelt osztott gyalogos-kerékpáros úton pedig elkaszálni a sétálókat. Először tehát mindenképpen ismerős terepen gyakoroljunk vele, és csak utána induljunk hosszabb utakra.

View this post on Instagram

A post shared by Claudio jorquera (@exia.isamu) on

Ami mindenképpen pozitívum: az utánfutó egyben csomagtartó is, kényelmesen elférnek benne a plüssállatok, némi étel-ital, tud benne a gyerek aludni, és a legtöbb szúnyoghálóval és opcionális esőhuzattal is rendelkezik. A biciklikkel is jobbára kompatibilisek, legfeljebb a hátsó tengely fajtája okozhat meglepetést, de például a Thule nemcsak a hagyományos gyorszáras, hanem átütőtengelyes kerékpárhoz is rögzíthető külön vásárolható adapterekkel. Végül, de nem utolsó sorban a bicikli viselkedése sem változik, egyedül dombra felfelé nehezebb tekerni, és gyorsításnál is lomhább a szerelvény.

Ha komolyabban érdekel az utánfutó vásárlás, olvassátok el a kedvenc kanadai családunk, személyes hangvételű ajánlóját is a Coaster XT-ről.

 

A termék teszt a BikeFun jóvoltából valósult meg.
bikefun_alkatresz_430x430.jpg

 

Írta: Rosta Gábor
Fotó: Pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://tekeracsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr9716185032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyéef 2020.09.02. 15:58:27

Épeszű ember nem szállítja ilyenben a gyerekét, ha mégis megteszi az kimeríti a gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés bűncselekményét.

horex · http://horex.uw.hu/ 2020.09.02. 17:54:05

nem utolsó sorban a bicikli viselkedése sem változik, "
Marhaság! Még autó és utánfutó esetében sem igaz
Meredek lejtőn lefelé viszont vad tud lenni az egyoldalas csatlakozás és minden fék nélküli utánfutó

Nézz utána a KRESZ-ben kerékpáron hány személy és mi módon szállítható

Kedélyes Paraszt 2020.09.02. 18:54:12

@gyéef: sajnos egyet kell veled értelek. Amennyiben más, gépjárművek által is használt úton közlekedik valaki ilyen lélekvesztővel, az kimeríti szerintem az általad említett bűncselekmény fogalmát. A piros zászló semmire nem jogosit fel, szemfényvesztés, és a gépjárművekből sem látszik, bármit állit valaki felelőtlen egyén. Az úgynevezett roki(?) kerékpárokon is életveszélyesnek tartom ezt. Semmilyen KRESZ szabály nem tér ki a kezelésére. De nem is ez a legnagyobb perobléma, hanem a gyakorlat. Közel 1m (magasságban!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ALACSONYAN(!!!!!!!!!!!) van az utas! Ráadásul mögötted 2-3 méterrel! Eszednél vagy?! Örülj a szerencsédnek, hogy eddig megúsztad!

Alick 2020.09.02. 19:51:20

@Kedélyes Paraszt: Az utánfutó mogött mehet egy másik bringás hátvédnek.
Egyébként pedig:
- aki az élénk szinű utánfutót nem képes észlelni, az ne vezessen,
- minden relatív: a kisgyerek autóban sincs biztonságban, ha a szembe jövő kamionos éppen elszundít.

saetta26 2020.09.02. 20:19:54

Milyen utánfutót vegyek? = Bemutatjuk a Coaster XT-t.
Köszönjük a részletes és alapos összehasonlító elemzést.

Zs X 2020.09.02. 20:35:51

Az okoskodóknak: Élénk színű, ahogy fentebb írták. Aki nem látja meg, az konkrétan hülye. Aki veszélyesnek tartja, az ne vezessen autót (ez a magyar autóvezetők kb. 30-40 %-ára igaz, és én el is tiltanám őket). Vigyázz már a másikra, ha autóba ülsz, idióta!!! Ez az az ország, ahol gyereket ütnek el, mert "elvakított a napfény". Könyörgöm, akkor ne száguldj 50-nel se!
És egyébként hiába okoskodtok, nyugaton ez nagyon bevett közlekedési mód. Csak csodás hazánkban ilyen elb.szott a kultúra, évtizedekre vagyunk a normális országoktól. Szóval nézzetek magatokba, mielőtt bűncselekményekről írtok. Mivel ilyet az autósok tudnak elkövetni, mikor bringásokat veszélyeztetnek (úgy hívják: közúti veszélyeztetés, sajnos meglepően kevés hülye fasz kerül ezért börtönbe). Na, erről ennyit, menjetek azt száguldozzatok, meg üljetek a dugóban stb.

szánmonoxid 2020.09.02. 22:16:58

Olyat, amit úgy írnak, hogy kerékpár-utánfutó.

laci_52 2020.09.03. 11:31:02

Nem tudom, most mit enged a KRESZ. valaha az volt a szabály, hogy kerékpárral vontatni, ahhoz oldalkocsit, utánfutót vagy állatot kötni tilos...
süti beállítások módosítása