Útvonal ajánló: Ferihegyi reptérkerülés
2020. november 18. írta: Teker a Csalad

Útvonal ajánló: Ferihegyi reptérkerülés

Budapestet egyik rejtett kincse, hatalmas mezők, gyönyörű erdei utak és a repülőtér izgalmas világa tárul elénk ezen a túrán.

photogrid_plus_1604934726000.jpg

A vasmadarak fel- és leszállása közben sokan nem is gondolnák, hogy egy repülőtér közelében milyen sokszínű és csodálatos természeti értékek léteznek. Rögtön itt a repülőteret körülölelő hatalmas, széles mezők és hűs erdők, valamint Budapest egyik rejtett kincse, a Merzse-mocsár, ami a Pesti-síkság vizes élőhelyeinek egyik utolsó képviselője. A Keresztúri-erdő kényelmes erdei útjain kerekezve nemcsak az itteni növény- és állatvilággal ismerkedhetünk meg, de betekintést nyerünk Budapest történelmébe is. Az erdő nemcsak városi határvonal volt, ahol ma is megtekinthető határkövek jelezték, meddig tart Budapest, de fontos védelmi vonal volt Budapest ostromakor, ennek emlékét őrzi egy bunker és a harckocsicsapda.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tekeracsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr3616279558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása