Útvonal ajánló: Csókakör
2021. június 28. írta: Teker a Csalad

Útvonal ajánló: Csókakör

Ez a családi túra nagyrészt a Vértesben halad festői erdei utakon, nagy emelkedőktől mentesen. Aki szeretne vadregényes tájon kerékpározni, és van is némi erőnléte, válassza ezt az útvonalat. A Vértesben futó aszfaltos utakat a hajdan volt kis bányákhoz építették. A bányászat megszűnt, a külszíni fejtések helyén kis tavacskák, benőtt meddőhányók vannak, az aszfaltos utak pedig megmaradtak - tökéletes infrastruktúrát nyújtva a terület bringával való bejárásához. Szép falvak, erdei kolostorromok, csoda völgyek, erdők és sziklagyepek, kis tavak vannak az útvonal mentén. A túra másik része a móri borvidéken megy keresztül, a kilátás gyönyörű.

img_20200612_183240_jpg_masolata.jpg

Az útvonal nagy része erdőben megy, árnyas helyeken, ha elegendő vizet viszünk magunkkal, akkor akár a legnagyobb melegben is kellemes túrát lehet tenni. A móri borvidéken is átmegyünk, ahol nemcsak borokkal, hanem finom szörpökkel is várják az arra kerekezőket. A pincék nem mindig vannak nyitva, érdemes előtte tájékozódni itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tekeracsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr8716607120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása