Kerékpártúrák gyerekeknek Alsó-Ausztriában
2020. szeptember 10. írta: tekerman

Kerékpártúrák gyerekeknek Alsó-Ausztriában

Már párszor megemlítettem itt a blogon, hogy Ausztria mennyire gyermekbarát hely. Azt azonban nem gondoltam volna, hogy külön kerékpáros turisztikai kínálatot fejlesztenek gyerekeknek. A nagy kék sportáruház lánc egyik üzletében futottam bele a magyar nyelvű alsó-ausztriai kerékpáros térképbe, ami már a címlapján is azt hirdeti, hogy "kerékpározás gyerekeknek". 

also_ausztria2.jpg

Gyorsan el is hoztam egy példányt. Otthon átvizsgálva némiképp leesett az állam. A térképen a többnapos trekking túrák és a mounatin bike pályák mellett egy 15 tételből álló, gyerekeknek szóló tematikus túra válogatás is szerepel. Van közte alagút túra, teve park, strandozás, de még 6 éves kortól ajánlott terepbiciklizés is. Van olyan, amit Betty Bernstein mesefigurája kalauzol végig, van sok játszótér, madár- és békales, vízesés. Mindegyiknél fel van tüntetve, hogy hány éves kortól ajánlott - a legtöbb túra 6 vagy 8 éves kortól, de van amit már 3 éveseknek is javasolnak. Illetve van egy-két nehezebb, amihez már 10 évesnek kell lenni.

Itt most lehetne röviden arról értekezni, hogy mennyire más világban élhetek ezek itt mellettünk, aminek köszönhetően megszületett ez a kiadvány. Eleve, hogy magyarul van, de még inkább az fantasztikus, hogy tényleg minden célcsoportnak próbálnak valami vonzó dolgot mutatni. Az pedig, hogy ennyire hisznek a gyerekes családok biciklitúrázásában is, engem meggyőzött: biztos adunk majd egy esélyt Alsó-Ausztriának.

Minden további infó itt: https://www.also-ausztria.info/kerekparutak-gyerekeknek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tekeracsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr6316179110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása