Útvonal ajánló: Töltéstúra a Tisza mentén
2020. november 24. írta: Teker a Csalad

Útvonal ajánló: Töltéstúra a Tisza mentén

Ez a 30 km hosszú túra Szegedet, Algyőt és a Tiszát hozza közelebb a látogatóhoz. A túra kiindulópontja és felezőpontja is strandhelyszíneket tartalmaz, így a fürdőruhákat nem szabad otthon hagyni, ha egy melegebb napon vágna bele a család, de a hideg idő beálltával sem érdemes elpakolni a bringákat, mert ősszel a kődobálás is hasonlóan élvezetes mulatság.

_mg_7379.jpg

A túra kiinduló- és végpontját jelentő Napfényfürdő Aqapolis nagy motivációt jelent a gyerekeknek. Számos csúszda, élménymedencék, gyógyvizes medencék, illetve napágyak várják a biciklizésben megfáradt túrázókat. Bringatúránk keresztül vezet Szeged mesebeli belvárosán. Érdemes megállni egy rövid pillanatra megcsodálni a virágokkal díszített Belvárosi hídról a Tisza pajkosan, bodoródó vízét. Nagyobb gyerekeknek a belváros historikus épületeivel, kisebbeknek a Stefánia játszótérrel lehet beharangozni a túrát.

A belvárost elhagyva, a Tisza-parti töltésen futó, autóktól elzárt kerékpárút biztonságos és természetközeli. Az ártéri erdő és a Tisza között tekerni lenyűgőző érzés, arról nem is beszélve, hogy a Tiszán jó hangulatú hajós vendéglátóhelyek működnek. A túrába beiktatható a Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum is!

Algyő fokozatosan rajzolódik ki a látóhatáron. Az első esetleges megállóhely a töltés tövében lévő algyői római katolikus templom és a mellette lévő játszótér lehet.

A túra az év minden szakaszában kiváló kikapcsolódást nyújt az egész család számára! 

A bejegyzés trackback címe:

https://tekeracsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr8916279740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása